пазари
на снимката: Кметът на София Йорданка Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова не отиде на общественото обсъждане за бюджета на столицата за 2020г. Събитието обаче се радваше на огромен граждански интерес. Вместо Фандъкова, на срещата с хората отидоха нейните заместници. Това обаче ядоса гражданите, които поискаха втора среща, на която да присъства и Фандъкова, за да може да отговори на въпросите им.

Към управата на общината бяха отправени искания от почти всички райони за организиране на местни дебати, на които администрацията да се запознае в детайли с проблемите на отделните части на столицата.

Индиректно на Фандъкова бяха зададени множество въпроси, свързани със забавени от години проекти, дадени и неизпълнени обещания и др.

Финансова децентрализация и повече независимост за районните кметове бе друго нещо, което жителите на София масово поискаха. За кметовете по места трябва да има повече пари, защото реално те знаят къде са проблемите, заявяваха хора от всички квартали.

„От осем внесени от мен проекти е одобрен само един. Искам жителите на „Слатина“ да получат възможност да попитат г-жа Фандъкова каква е причината“, призова районният кмет Георги Илиев, който бе издигнат от „Демократична България“.

От район „Младост“, който също избра конкурент на ГЕРБ за кмет, попитаха защо 120-хилядният комплекс ще получи по-малко пари от столичния зоопарк – 1,05 млн. срещу 1,22 млн.

„Каним ви на среща да обясните защо е тази дискриминация и защо „Младост“ продължава да се презастроява”, предложи човек от квартала.

„По тази логика кметът на „Лозенец“, където е зоопаркът, трябва да е щастлив, защото при него пък има много инвестиции „, отговори зам.-кметът Дончо Барбалов. Отговорът му бе посрещнат с иронични ръкопляснания.

Направи впечатление, че в дискусията не се изказа нито един районен кмет от управляващата партия.

Най-много въпроси имаше за булевард „Тодор Александров“, за който хората от „Манастирски ливади“ многократно питаха кога най-после ще бъде завършен и разширен.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук