пазари
на снимката: Кметът на София Йорданка Фандъкова

София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните 10 дни, съобщи във „Фейсбук“ столичният кмет Йорданка Фандъкова. Данните не трябва да ни успокояват, тъй като броят на хоспитализираните пациенти с COVID остава висок – 2234 са настанените в болници и 281 са на интензивно лечение, подчерта тя.

„Заради утрешния студентски празник Столичната полиция организира засилени проверки за нерегламентирани събирания. Създадена е и организация проверки на големите търговски обекти по три пъти дневно. Екипите на Столичен инспекторат и Общинска полиция следят както за ограничаване на посетителите вътре в магазините, така и за дистанция на опашките. При констатирани нарушения и невъзможност да се създаде организация, отделни обекти могат да бъдат затваряни, отбеляза още Фандъкова.

Днес са доставени първите 10 апарата за подаване на кислород и 40 кислородни бутилки на общинските болници с COVID отделения, допълни кметът на София. Тя подчерта още, че Столична община ще се включи активно с логистична подкрепа в процеса на ваксиниране, който се организира от Столичната РЗИ“ – завършва публикацията.

❗️ София продължава да е в червената зона по заболеваемост въпреки плавната тенденция на спад на случаите в последните…

Публикувахте от Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova в Понеделник, 7 декември 2020 г.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!