В момента става въпрос за солидарност между поколенията , защото ние ще генерираме кредит, който следващото поколение ще трябва да връща и ние ще трябва да му обясним какъв е смисълът от това.

Това каза политологът Антоний Гълъбов във втората част на проекта „Времето на Европа“, реализиран от департамент „Политически науки“ към Нов български университет, в който основна тема е съобщението на Европейската комисия за 27-и май, което се казва „Следващо поколение ЕС”. Във втората от 12-те части, която е под наслов „Време за партньорство“, политологът Антоний Гълъбов води диалога между кмета на София Йорданка Фандъкова и председателят на Комисията по образоание и култура и делегат в Европейския комитет на легионите Малина Едрева.

Не трябва само да обясним на младото поколение защо имаме нужда от този кредит сега, а трябва и да го чуем, посочи кметът на столицата Йорданка Фандъкова:

“Ние трябва да го чуем. Както каза госпожа Едрева, не да се затворим в един кабинет и да измислим много умни, гениални политики, а да чуем мечтите на младите хора. Затова младите хора и изобщо неправителствените организации, бизнеса трябва да участват още в обсъждането, в дискусиите не само да обсъждат готовите решения, защото тогава е по-трудно, а може би и по-неефективно.”

Малина Едрева от своя страна добави, че активното включване на  младите в европейските структури става на практика през местните общности и това е начинът  те да реализират мечтите си, не само да ги назовават,  но и да участват в реализацията им.

Целия дебат можете да видите във видео материала.

Припомняме, че ДЕБАТИ.бг е медиен партньор на проекта „Времето на Европа“, реализиран от департамент „Политически науки“ към Нов български университет, чиято цел е да предизвика дискусия между различни експерти по отношение на съобщението на Европейската комисия от 27-и май – „Следващо поколение ЕС”. В рамките на 7 седмици ДЕБАТИ.бг ще публикува по 2 материала всяка седмица.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук