Йорданка Фандъкова
На снимката: кметът на София Йорданка Фандъкова

Отново ни очаква работно лято. Това каза кемтът на София Йорданка Фандъкова пред bTV.

„Моят подход и ангажиментът, който съм поела, е да запазим историческите ценности на нашия град, защото през първите години там са се случвали големи безобразия. Между 1997 година и 2005 година части от Борисовата градина или са били продадени, или са включвани в смесени търговски дружества. В дейността на тези дружества се споменава хотелиерство и строителство. Съсобствениците на къпалнята „Мария Луиза“ правиха опити да правят там хотел. Ние не допуснахме това. Затова е необходимо да има подробен устройствен план“, категорична е Фандъкова

И добави:

„Не е лесно да направим частната собственост общинска. Това е битка. Ние ще я водим. За 4 обекта се работи да се възвърнат на общината и да не се отдават отново под наем. Вярвам и ще работя за това, да си върнем тези пространства“, каза още тя. „Това е проект, който беше представен и се обсъжда публично. Всички можем да правим своите предложения, които ще се гласуват от общинските съветници“.

 

Тя не даде конкретен отговор, дали ще се кандидатира отново за кмет на София на предстоящите местни избори. Що се отнася до евентуалната кандидатура на Мая Манолова, столичният кмет подчерта добрата си работа с нея и припомни, че евентуалният кандидат за градоначалник трябва да има много добра подготовка, за да си върши работата добре.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!