Тайнствени дронове са били забелязани в небето над поне три американски щата, като засега няма обяснение кой ги използва и с каква цел, пише Си Би ЕС.

Федералното бюро за разследване, Военновъздушните сили на САЩ и Федералното управление за гражданска авиация на САЩ не знаят какви са летящите машини и започнаха проверка на случая.

Дроновете летели в групи, като свидетели на прелитанията казват, че някои от машините били с размах на крилата около 2 метра.

Забелязани са да летят през нощта, като жители на Колорадо, Канзас и Небраска за подали сигнали за странните прелитания.

От средата на декември 2019 г. до сега има поне 30 сигнала за забелязани тайнствени дронове, най-голям брой са в Небраска.

В понеделник имаше среща на повече от 10 служители на ФБР и военновъздушните сили, но никой нямал обяснение за явлението.

Армията казва, че не провеждат никакви тестове в региона, а големите части компании от трите щата отричат да са свързани с прелитанията.

Най-големите групи дронове били от повече от 6 машини, но понякога имало и самотни дронове в небето.

Автоматизираните летателни апарати премигвали, подобно на светлините на пътническите самолети.

Полицията призова жителите на трите щата да се оглеждат за камион или голяма каравана с антени на покрива и да подават сигнали, ако забележат нещо необичайно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук