Тленните останки на певицата Арета Франклин ще бъдат изложени днес за поклонение в музея за историята на американските цветнокожи.

Поклонението ще бъде до 29 август. Три дни тленните останки на певицата ще бъдат изложени за поклонение в музея на Чарлз Райт, посветен на историята на американските цветнокожи и в баптистката църква в Детройт, в която като тийнейджърка Франклин е пяла в госпъл хор.

На 31 август в църква в Детройт ще бъде службата, а след това Кралицата на соул музиката ще бъде погребана в местно гробище. Бившият президент Бил Клинтън, който дълги години поддържаше приятелски отношения с Арета Франклин, ще бъде сред ораторите

Другите оратори ще бъдат бившият главен прокурор Ерик Холдър, музикалният магнат Клайв Дейвис, пасторът Джеси Джексън, кметът на Детройт Майк Дъган, председателката на общинския съвет на Детройт Бренда Джоунс, музикантът Смоуки Робинсън и др.

Кралицата на соул музиката почина на 16 август на 76 години от рак на панкреаса.

Вчера бе разпространен и списъкът на изпълнителите, които ще пеят на погребението. Сред тях са Стиви Уондър, Шака Кан, Фейт Хил и др.

Плеяда от звезди ще пеят на опелото на Кралицата на соул музиката Арета Франклин. Сред изпълнителите ще са Стиви Уондър, Дженифър Хъдсън, Фейт Хил, Шака Кан, Йоланда Адамс, Дженифър Холидей и синът на Франклин – Едуард Франклин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук