Убиецът от турнира по видеоигри във Флорида имал психично разстройство и два пъти е лежал в психиатрични болници. 24-годишният Дейвид Кац уби двама и рани девет души. Някои от пострадалите все още са в болница.

Болезнено пристрастяване към компютрите. Такива били опасенията на майката на Дейвид Кац, още докато той бил дете. Тя често криела видеоигрите, но с годините той все повече започнал да предпочита виртуалния пред реалния свят. Дейвид често не ходел на училище и се криел, за да играе. Поведение, което притеснявало майка му, но баща му твърдял, че симптомите са преувеличени, заради битката са родителски права при развода им.

Дейвид лежал няколко пъти в психиатрични болници и вземал антидепресанти. Разследващите не споменават за приятели и близки, а само за познати, които го описват като „затворен човек, който почти никога не говорел“.

На турнира във Флорида Дейвид не стрелял хаотично. Провокиран от загубата си, той се прецелил в противниците си. Ранил смъртоносно 22-годишния Илайджа Клейтън, който участвал в състезанието, за да спечели пари за колеж. И 28-годишният Тейлър Робъртсън – той се състезавал, за да спечели пари за младото си семейство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!