фейсбук, приложения

От „Фейсбук“ заявиха, че наскоро са деактивирали милиарди фалшиви акаунти, създадени от злоумишленици и че пет процента от активните акаунти вероятно са фалшификати.

Оценката на броя на фалшивите акаунти за социалните мрежи онлайн и предприетите действия срещу създаването на повече през първите три месеца на тази година стана известна в последния доклад на „Фейсбук“ за дейността по прилагане на закона.

„Фейсбук“ изключи 2,19 милиарда акаунти през първото тримесечие на тази година, което е почти двойно по-голям брой от тези в предходния тримесечен период, според вицепрезидента по почтеност Гай Розън.

„Размерът на акантите, по които работим, се е увеличил поради автоматизирани атаки от злоумишленици, които се опитват да създадат големи обеми от акаунти едновременно“, каза Розен.

„Фейсбук“ явно деактивира акаунтите, докато автоматичните измамници се опитват да ги създадат. Междувременно водещата социална мрежа изчисли, че пет процента от 2,4-те милиарда активни потребители на месец са фалшиви акаунти, които все още не са открити.

Базираната в Калифорния компания също така заяви, че е постигнала напредък в борбата с езика на омразата, автоматично откривайки 65% от премахнатото съдържание, вместо да изчака потребителите да го докладват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!