КОНПИ прокуратура съд

С решение на Пловдивския апелативен съд беше освободен от ареста кипърският фермер Димитракис Пирилис, който прегази с товарен автомобил един от тримата роми, нахлули в имота му в село Болярино.

Магистратите определиха парична гаранция от 10 хиляди лева за бизнесмена, обвинен за извършването на умишлено престъпление.

Според Апелативния съд предположението, че Димитракис Пирилис е причинил умишлено смъртта на 30-годишния мъж, опитал се да открадне с двама свои съучастници крави от фермата му, трябва да бъде подкрепено от по-категорични доказателства, съобщи БНР. Магистратите считат още, че няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това той от дълги години развива селскостопанска дейност в района и има безспорен авторитет в местната общност като осигурява работа на много хора и се занимава с благотворителност.

Изтъква се също, че обвиняемият веднага след инцидента е потърсил начин да подаде сигнал на телефон 112 и да осигури медицинска помощ за пострадалия. Оказал е и пълно съдействие на разследващите органи.

Оставането му в ареста би било в противоречие с Европейската конвенция за защита правата на човека и българското наказателно законодателство, категоричен е Пловдивският апелативен съд, като решението му е окончателно.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук