Популярният певец Филип Киркоров ще бъде удостоен със званието Почетен гражданин на Варна. Решението бе взето на съвместно заседание на комисиите „Наука и образование“ и „Култура и духовно развитие“ към Общинския съвет на морската столица.

Руският изпълнител и актьор е роден именно във Варна през 1967 г. в артистичното семейството на Бедрос Киркоров – български певец от арменски произход и руската му съпруга. Семейството още в детството му се мести в тогавашния СССР. Възпитаник е на Държавното музикално училище „Гнесини“ в Москва, което завършва с червена диплома за отличен успех. Кариерата му на сцената е изключително успешна. Филип препълва залите не само в Русия, а и по цял свят, като постига голям успех в САЩ и Германия.

Киркоров ще бъде отличен с престижното отличие от родния си град заради безспорния му принос за популяризиране на Варна и България по света. Освен него, още шестима души ще бъдат удостоени със званието – бившият ректор на Техническия университет във Варна проф. д.т.н. инж. Асен Недев, председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, шампионката по борба Елица Янкова, археологът проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов, проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на ВСУ „Черноризец Храбър“, и бившият кмет на район „Приморски“ Пламен Градинаров.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук