Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ обяви в петък плановете си да инвестира 650 млн. долара в завод в Аржентина, където да произвежда новия си спортен модел.

По данни на аржентинското правителство производствения процес на новия модерен SUV ще започне след 3 години, през 2020 година.

Президентът Маурисио Макри, който успя да спаси южноамериканската страна от рецесията през 2016 година, не спира да насърчава чуждестранните инвестиции, особено след като дясноцентристката му коалиция спечели изборите в средата на миналия месец. В обръщение, излъчвано на живо по държавната телевизия, Макри отбеляза, че още преди година правителството, компаниите и съюзите са стигнали до споразумение да произвеждат по 1 млн. коли на година – близо 3 пъти повече, отколкото досега.

Според данните на аржентинската Асоциация на автомобилните заводи, между януари и октомври тази година са били произведени близо 394 хил. коли, което отбелязва ръст от 2,1% спрямо същия период през 2016 г. Освен това в тези 10 месеца секторът е успял да комерсиализира общо 714 864 превозни средства, което пък е скок от 21.8% на годишна база, сочат данните на асоциацията.

За още интересни статии, анализи, коментари и интервюта следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!