сблъсъци протест
Момент от вчерашните протести, на които е бил ранен и фотограф на "Франс прес"

Фотограф на агенция „Франс прес“ е ранен на протестите в София снощи. Това съобщи самата агенция в коментар на сблъсъците в антиправителствените протести у нас през изминалата вечер. Агенцията съобщава за 126 арестувани и почти 200 ранени, между които 120 полицаи.

Според публикацията, управляващата партия на премиера Бойко Борисов няма да подаде оставка, въпреки „толерантността му към корупцията и най-жестокия ден на протести доасега“.

Цитиран е депутатът от ГЕРБ Тома Биков, който казва, че подаването на оставка би означавало, че „всяко бъдещо правителство може да бъде свалено от представители на криминалния контингент“, визирайки информацията за 60 футболни „ултраси“ с криминални досиета, участвали в сблъсъците на протестите.

Агенцията припомня основния призив в протестите – оставките на Борисов и главния прокурор Иван Гешев – като вторият е обвинен, че „не е наказал истински престъпници, а вместо това е използвал правомощията си да атакува политическите опоненти на правителството“.

Освен фотограф на АФП, са ранени и други журналисти, съобщава агенцията, както и това, че някои от организаторите на протестите са изразили тревога от насилието в сряда и са призовали за спокойствие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!