Заставайки на високи токчета върху повдигнати платформи в слабо осветен клуб, хуманоидни роботи премятат ханша си, докато танцуваха на пилон пред в по-голямата си част мъжка публика в петък вечер (30 август) в „SC-Club“ в Нант.

Роботите ще направят своя официален дебют в „SC-Club“ във вторник (3 септември) и ще се представят там за месец. Двамата роботизирани танцьори са там, за да отбележат петата годишнина на клуба и да му спечелят място в историята като първият нощен клуб, в който тези танцьори обогатяват сцената.

Концептуализирани от британския художник Джайлс Уокър, „роботите – стриптизьорки“ са изработени от пластмасови кутии от женски манекени и метални части на превозни средства.

Уокър е заявил, че роботите имат за цел да „играят с понятието воайорство“, поставяйки въпроса „кой има властта между воайора и наблюдавания човек“.

Собственикът на „SC-Club“ Лоран Руу заяви, че механичните танцьори отдават почит и на важността на роботиката в съвременния живот. Той каза, че няма да заменят 10-те жени-танцьорки на клуба, които се представят заедно с новодошлите, въпреки че някои хора може да намерят роботите за „много секси“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!