футболни легенди БСП
На снимката: Емил Велев- Кокала

Две футболни легенди на „Левски“ и ЦСКА – Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев ще участват заедно в изборите в листата на БСП. Те са част от гражданската квота на социалистите. Двамата ще са кандидати на социалистите за депутати в столичния 24 многомандатен избирателен район. Четвърта в листата за същия район ще е актрисата и народен представител в сегашния парламент Нона Йотова.

Освен футболни легенди на двата столични гранда сред номинираните  от БСП е и друг известен футболист от близкото минало- Георги Георгиев- Гецата. Той е в листата в Пловдив.

В листите са и публицистът и издател Иван Гранитски, който е на второ място в София. Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет „Васил Левски“, е в листата в Сливен. Доц. д-р Христо Беров, преподавател по история в СУ „Св. Климент Охридски“, е в листата на БСП в Смолян.

Предстои листите да бъдат утвърдени от  Националния съвет на БСП.

Изпълнителното бюро на БСП вече определи списъка с водачите на листите си за предстоящите парламентарни избори.

Корнелия Нинова ще бъде водач на две листи – 25 МИР в София и в Пловдив.

Без водаческо място остават редица критици на Нинова – Кирил Добрев, Весела Лечева, Дора Янкова, Драгомир Стойнев.

Голяма част от водаческите места са разместени, но все пак има и избирателни райони, в които няма промени. В Бургас, както и на последните избори, първи в листата на БСП е Петър Кънев. Във Видин водач остава Филип Попов. Атанас Костадинов пък запазва водачеството си в Монтана.

Крум Зарков пак ще е водач в Русе. Първи в листата на БСП в София-област отново ще е Иван Ченчев. Иван Валентинов Иванов остава водач в Шумен, а в Ямбол отново е Кристиан Вигенин.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук