Тайсън Фюри Джошуа
На снимката: Тайсън Фюри

Тайсън Фюри срещу Антъни Джошуа на 14 август в Саудитска Арабия ще е обединителният мач за поясите в тежката категория на бокса.

Това обяви световният шампион в тежка категория Тайсън Фюри. Сблъсъкът трябва да определи абсолютния световен шампион в дивизията. Последният „безспорен“ световен шампион в бокса, който държеше всички възможни титли в определен период от време, бе британецът Ленъкс Люис през 1999-а и 2000 г.

„На 14 август 2021 година всички очи по света ще бъдат насочени към Кралство Саудитска Арабия“, обяви Фюри, който държи пояса на Световния боксов съвет (WBC).

„Току-що говорих по телефона с принц Халид от Саудитска Арабия и той ми каза, че мачът е 100 процента сигурен. Това ще бъде най-голямото спортно събитие, случвало се някога на планетата Земя. Не го пропускайте“, допълни Циганския крал във видео съобщение в социалните мрежи.

Към момента промоутърите на двамата боксьори Боб Аръм и Еди Хърн не са потвърдили информацията на Фюри.

„Те ще построят нов стадион, искат да направят нещо много специално. Те имат опции да проведат мача в зала, но искат да направят нещо, което ще шокира света. Ще построят стадион специално за мача“, обясни босът на Мачруум Боксинг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!