„България е без ръководства на службите за сигурност. Ръководителите на службите са излезли в неплатен отпуск до месец септември. Кой им е разрешил, при положение че те са на пряко подчинение на предишния министър-председател Бойко Борисов, сами преценете.“, каза пред Би Ти Ви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Той подчерта, че всички възлови места в министерството са назначения на предишния кабинет, който, според него, е бил бламиран от българския избирател.

Относно обвиненията за чистка в Министерство на вътрешните работи, Рашков коментира, че това е съвсем нормална смяна на кадри.

„Чистките направиха гражданите на изборите. Даже закъснях. Място за паника в служителите на министерството няма, може да има за тези, които не са си вършили работата“, добави той.

По повод думите на Кирил Ананиев от ГЕРБ, че смените са по настояване на президента и, че от самия него е искано същото по време на първия кабинет на Радев, Рашков каза:

„Длъжностните лица, които ще бъдат сменени, ще е заради несправяне с работата си и нарушения, на които никой не е обърнал внимание – имам информация за помощ за преминаване на мигранти, има служител, катастрофирал със служебна кола в почивен ден. Трябва да се реагира бързо и срещу длъжностни лица, които са влезли в отношения с престъпността“, коментира Рашков.

Запитан как ще гарантира честността на вота, Рашков заяви, няма да допусне служители на МВР да съдействат на определени политически партии и избиратели. Той каза, че има информация, че в някои поделения МВР умишлено са си затваряли очите за купуване на гласове на предишни избори, но тази практика ще бъде прекратена.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук