Антъни Джошуа, Тайсън Фюри
на снимката: Антъни Джошуа, Тайсън Фюри

Мега сблъсъкът за обединение на поясите в тежка категория между световните шампиони Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се проведе в края на юли или началото на август в Саудитска Арабия, обяви промоутърът на Ей Джей Еди Хърн.

Двубоят между двамата британци е едно от най-очакваните събития в света на бокса през този век, като се очаква скоро да бъдат финализирани всички детайли и да бъдат обявени дата и място за мача. Кък момента най-вероятно е Фюри и Джошуа да се изправят един срещу друг на 24 юли в Саудитска Арабия, но е възможно това да се случи в един от следващите два уикенда.

„Каквато дата ни дадат от мястото, ще я приемем. Някой плаща много пари, така че трябва да го направим, когато кажат. И двете страни приеха едно конкретно предложение и в момента изчистваме дребни детайли. 24 юли е грубата дата, но може да се измести и за началото на август, но не и по-късно от това“, коментира Хърн.

По този начин със сигурност сблъсъкът ще съвпадне с Олимпийските игри в Токио, което може да е проблем за треньора на Джошуа Роб МакКракън, който е и директор на олимпийския боксов отбор на Великобритания. „Олимпийските игри ще са в друга времева зона, така че не мислим за тях. Знам, че Олимпиадата е огромно събитие, но според мен този мач е по-голям, особено за Великобритания, защото светът ще спре и ще гледа двама британци“, обясни Хърн, който разкри, че се е срещнал с Фюри в Лас Вегас в последните дни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!