Атанас Атанасов
На снимката: Председателят на ДСБ Атанас Атанасов заедно с председателя на "Да, България" Христо Иванов

Идеологически не сме най-близки с ГЕРБ. Идеологията на ГЕРБ се състои в корупцията, нагласените обществените поръчки, чекмеджетата с кюлчета, а нашата идеология не е такава. Така че няма основание за водене на каквито и да било разговори. Това заяви пред БТВ депутатът от ДСБ – Атанас Атанасов.

Атанасов добави, че ГЕРБ са в абсолютна изолация и никой не иска да разговаря с тях за съставяне на правителство. Съпредседателят на „Демократична България” коментира и избраника за кандидат-премиер от ГЕРБ – Даниел Митов:

„Моите уважения към Митов, но не знам дали той си дава сметка, че е подставено лице на Борисов. Мечтата на Борисов е отдавна да бъде Ахмед Доган в Банкя. Ако може от там да нарежда по телефона на подставени лица, това е несериозно, няма смисъл да го обсъждаме.”

По думите на Атанасов за поисканата подкрепа от ГЕРБ, отговорът е категорично не:

„Аз ще предложа на колегите от ПГ изобщо да не ходим на срещата с ГЕРБ, защото от това могат да последват и някакви спекулации, да се опитат да внушат, че все пак търсим някакво сътрудничество. Не виждам никакъв смисъл да се водят каквито и да е диалози с ГЕРБ.”

ГЕРБ трябва да разберат, че тяхното място е в опозиция, а не да се опитват да бъдат управляваща опозиция, каза още Атанасов.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук