Украйнските защитници развяха знамената си в освободените Клищиивка и Андриивка.

В резултат от боевете за селата Андриивка и Клищиивка южно от Бахмут руската линия на отбрана е разкъсана, а 3 елитни войскови бригади са напълно разбити, съобщи командващият Сухопътните войски на Украйна ген.-полк. Олександър Сирски. Неговото заявление беше разпространено от официалният телеграм-канал Military Media Center.

Ген. Сирски съобщи новините лично.

Видно е, че Сирски говори за превземането на Клищиивка както за свършен факт. Сутринта Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) обяви там все още продължават „щурмови действия“, а руското министерство на отбраната твърдеше, че „успешно отразява атаките“ на ВСУ.

След като загуби населените места Андриивка и Клищиивка, врагът провежда многочислени контраатаки в различни направление и безуспешно се опитва да си върне изгубени позиции. Тези две неголеми на пръв поглед села бяха важни елементи от отбранителния рубеж на врага, който е разположен от Бахмут до Горливка“, отбелязва иначе немногословният генерал Сирски.

„В резултат от успешните действия на нашите войски беше пробита отбранителната линия на врага, която той се опитваше да закрепи, хвърляйки в бой всички свои резерви“, допълва командващият Сухопътните войски. „В боевете на Бахмутското направление бяха разбити и напълно загубиха своята боеспособност едни от най-подготвените и силни части на врага – 72-ра отделна мотострелкова бригада, 31-ва и 83-та отделни десантно-щурмови бригади“, завършва добрите новини ген. Сирски.

Превземането на Клищиивка и Андриивка отваря пътя на ВСУ към Бахмут. Карта: Дийпстейтмап

Всичко за войната в Украйна – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук