Борисов събира днес актива на ГЕРБ във Велико Търново
Борисов събира днес актива на ГЕРБ във Велико Търново Снимка: Архив

Преструктурирането на службите трябва да се направи при по-спокойна международна обстановка и след като приключи войната в Украйна. Около това мнение се обединиха ГЕРБ и ДПС, след като вчера председателят на комисията по контрол на службите Атанас Атанасов подаде оставка.

Сливането на службите трябва да се случи, когато имаме законодателство, предварително договорени кадри и възможност за модернизация, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента.

Сега, по време на война, когато текат маса операции на службите, заедно с нашите партньори едно преструктуриране, сливане под половин година не минава. Аз не съм казал, че съм против това да се случва, но да се случи в момент, когато обстановката да е спокойна. Ако г-н Атанасов каже днес, че е готов да оглави която и да е служба, с две ръце го подкрепяме. Това не е нещо от днес за утре. Нагледахме се как се назначават генерали, какво се прави: единият човек казва на другия, неговия човек да го върне неговия човек“, каза Борисов, без да уточни кои са тия „едни“, „други“ и „негови“ човеци.

Борисов цветисто коментира и критиките на президента Румен Радев, че правителството не прави достатъчно за членството ни в Шенген:

Не думай! Верно? От Ню Йорк чак?! Аз видях от Ню Йорк, че с председателя на Европейската комисия, с президента Зеленски на Украйна, беше нашият вицепремиер Мария Габриел. Аз това видях. Благодаря!“

Делян Пеевски от ДПС пък определи като прибързана оставката на Атанас Атанасов от председателския пост на комисията за контрол на службите.

„Има при съседа война, не е времето за тези промени. Трябва да се изчака да се успокои обстановката. Сега едни структурни разбутвания на службите може да объркат много. Те работят, да, може би може да се надградят, но нека да се помисли технически. Промени, сливания – след като войната приключи“, приключи набързо въпроса той.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук