ГЕРБ и СДС сключиха споразумение

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов подписа предизборно споразумение за общо участие на изборите със СДС. То дава възможност на двете структури търсят съгласие за общо явяване.

ГЕРБ и СДС сключиха споразумение

Кметът на София Йорданка Фандъкова допълни, че е важно да се знае кой се явява на изборите, кандидатите и коалициите да прозрачни.

Дясното управлява по-добре. Затова то трябва да управлява не само България, но и общините, каза лидерът на СДС Румен Христов.

„Специално за София – изборите ще бъдат много подли. Заради установената практика да се прилепват колегите от БСП към някой кандидат, за който ще говорят, че ако е успешен, е техен. А ако не е успешен, да бягат като дявол от тамян“, каза Бойко Борисов.

ГЕРБ и СДС сключиха споразумение„Ако нашите колеги отляво искат да водят битка с нас, да си издигнат кандидат. Не приемам да подкрепят някого в град като София“, добави премиерът.

„Обединението на старата десница не е само необходимо, но и много важно, защото отговаряме на войнстващия популизъм с реализъм и отговорност“, каза от своя страна кметът на София Йорданка Фандъкова.

„С това обединение смятам, че ясно показваме нашите кандидати с желанието си да работим за общините и че те носят ясна политическа отговорност и то в десния спектър“, добави Фандъкова.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!