Мая Манолова

ГЕРБ  иска оставката на Мая Манолова като председател на Комисията по ревизията в понеделник.

„Ще подадем искане за тълкувателно решение от КС за наложения от НС мораториум върху определени действия на МС“, заяви Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг. Това се случи малко след посещението на Манолова в Булгартрансгаз. 

Повод е тежката й неадекватност

Повод за поисканата й оставка е „тежка неадекватност“ и „невъзможност да си изпълнява задълженията“. „Нямаме нужда от Мая-полицая! Имаме нужда от адекватен председател на комисията по ревизията!“, допълни той. За председател на временната комисия по ревизията той предложи Николай Хаджигенов,  Татяна Дончева,  Мария Капон. Биков иронично коментира:

„Не знам какво направиха в Булгартрансгаз – заседание, среща ли. Защо ние не сме поканени, защо аз не съм поканен?“

Теменужка Петкова, която е министър на енергетиката в оставка, коментира посещението на Манолова в Булгартрансгаз като се описа действията така: „групата за нахлуване“.

Мая Манолова отиде в Булгартрансгаз да вземе документите за ревизия

Мая Манолова отиде в Булгартрансгаз да вземе документите за ревизия Мая Манолова заедно с четирима депутати от Комисията по ревизия отидоха на крака в Булгартрансгаз. поводът е, че оттам им отказаха документи. Предлогът е, че книжата не могат да бъдат електронно изпратени, защото скенерите на фирмата не работели. В дружеството влязоха Явор Божанков от БСП, Георги Георгиев от „Има такъв народ“, Калоян Янков от „Демократична България“ и Андрей Вълчев от „Изправи се! Мутри вън!“.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук