Таско Ерменков
на снимката: депутатът от БСП Таско Ерменков

ГЕРБ поиска от прокуратурата да разследва депутата от БСП Таско Ерменков заради разпространени неверни сигнали с цел всяване на смут и страх у населението.

Според управляващата партия това е форма на тероризъм.

Сигналът срещу Ерменков е заради негова публикация от събота, в която пише, че водата в София е „отровна“, което отговорните институции опровергаха.

Председателят на парламентарната правна комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов поясни, че ако се съберат доказателства за наличие на специалната цел и за тероризъм, наказанието е много високо – от 5 до 15 години.

Престъпленията се преследват по общ характер, така че главният прокурор би могъл да поиска снемане на имунитета на народния представител“.

Тома Биков от ГЕРБ настоя БСП да поиска оставката на депутата Таско Ерменков и ако не я подаде, да го изключат от парламентарната си група:

„За нас неговото поведение е продиктувано или от тотална неадекватност, недопустима за народен представител, или от злоумишлени действия в нарушаване директно на националната сигурност на България”, каза Биков.

От своя страна заместник-председателят на БСП Кирил Добрев защити Ерменков с думите, че той е задавал въпроси като народен представител:

„Смятам, че работа на един народен представител е да задава въпроси и да пита дали има някакви проблеми. Ако не бяха подобни въпроси, никой нямаше да  разбере, че в Хасково  имаме проблем с уран във  водата. Всеки може да иска оставката на който си поиска“.

И добави:

„Таско Ерменков ме увери, че е сезиран от служители на Столична Община и от РИОСВ. Вчера разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали”.

Във връзка с исканата оставка на Ерменков като народен представител, Кирил Добрев коментира: „Групата ще се събере утре и ще обсъдим. Всеки може да иска оставката на когото си поиска. Живеем във свободна държава и всеки може да изразява своето мнение“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук