ГЕРБ, Слави

Десислава Атанасова беше първият представител на ГЕРБ, който коментира изказването на Слави Трифонов относно връщането на мандата за съставяне на правителство. Тя съвсем очаквано го нахока и не прие оправданието, че от „Има такъв народ”, които имат 51 депутати, или малко повече от 1/5 от депутатските места, нямат достатъчна политическа подкрепа. Това се случва, след като самите ГЕРБ, които със своите 75 депутати също не успяха да сформират кабинет.

„Няма логика г-н Трифонов да твърди, че няма мнозинство в парламента, тъй като всички партии в НС демонстрираха желание за подкрепата му. Това е несериозно, безотговорно поведение. Няма политическа зрялост в тези решения. Да, вярно, това са лични решения. Или на господин Трифонов, или на някой от задкулисието, който му подава репликите. Той трябва да знае, че в политиката се носи отговорност“

Атанасова „върна услугата” на другите политически партии, определяйки Антоанета Стефанова, предложението на „Има такъв народ” за премиер, за подставено лице, след като през последните дни кандидат-премиерът от ГЕРБ – Даниел Митов многократно беше определян като „кукла на конци”.

„Карантината на г-н Трифонов изтече, той трябва най-накрая да се появи и да говори.  По-добре щеше да бъде за неговите избиратели той да вземе мандата от президента. Поздравления за Антоанета Стефанова и нейните успехи, но кой предложи тази дама и след колко време? Очаквахме, вероятно и вие, и цялото ни общество, че ще се поеме отговорност от „Има такъв народ”, заяви Атанасова.

Бойко Борисов също коментира решението на Слави

Малко по-късно с изказване се включи и министър-председателят в оставка и отпуск Бойко Борисов, който определи Слави Трифонов като „страхливец“, тъй като отказва да създаде правителсвто „с подкрепата на 165 депутати“.

Това се казва политически страхливец. Страхливец е този, който със 165 депутати казва, че са му недостатъчни и иска 240. То и Тодор Живков не е имал толкова, тогава имаше БЗНС и други партии. ГЕРБ също е управлявал в коалиция“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той също не пропусна да обяви Антоанета Стефанова за човек, който ще бъде изцяло зависим от председателя на партията. Това идва на фона на абсолютно същите обвинения по адрес на Бойко Борисов и Даниел Митов.

„Цялото ми уважение към Антоанета Стефанова, но тя за всичко ще пита депутата Слави Трифонов. Това е голям страх“. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов, коментирайки предложението на „Има такъв народ“ за министър-председател.

„Беше ми интересно да видя техните експерти и министри. Със Стефанова ще трябва да си говорим само за шах. Малко са специалистите, които могат да оспорват нейните знания в тази област, но тук става дума за друго“, каза премиерът в оставка.

Слави Трифонов обяви кандидатурата на „Има такъв народ“ за министър-председател във Фейсбук. Това е световната шампионка по шах Антоанета Стефанова. Тя ще върне веднага мандата, защото партията на Трифонов не разполага с достатъчно депутати, за да сформира правителство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук