Добрев, ненков, ГЕРБ
На снимката: Делян Добрев/л/ и Александър Ненков

Корнелия Нинова да каже поименно кои са бизнесмените, фирмите и олигарсите, които се опитват да овладеят БСП, призова по време на извънреден брифинг членът на ГЕРБ Делян Добрев. Брифингът идва вследствие на спора между лидерите на ГЕРБ и БСП в парламента днес. Там Нинова попита Борисов дали иска тя да назове поименно бизнесмените, с които той е съзаклятничил за свалянето й от лидерския пост в БСП.

Ако се страхува да ги назове поименно, да каже как изглеждат, за да може да ги идентифицираме по косвени белези, каза Добрев. По думите му важно е да се разбере дали наистина има такива бизнесмени, защото тук е замесено името и на партия ГЕРБ.

„Ако няма такива бизнесмени, то тогава някой се опитва да оправдае собствените си неуспехи. Моята теза е, че Нинова се прави на жертва с цел да спечели симпатиите на избирателите в навечерието на конгреси и избори. Традиционно в БСП бизнесмените са лоши. Корнелия Нинова не е бизнесмен, никога не е била бизнесмен, никога нищо не е приватизирала. А сега има едни лоши бизнесмени и олигарси“, иронизира той.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков определи обвинението на Нинова, че бизнесмени и олигарси с помощта на премиера се опитват да овладеят БСП, като евтин пиар.

„Ние няма как да останем безучастни към манипулациите, които тя се опитва да прави. Как някакви бизнесмени, олигарси, знайни и незнайни хора се опитват с помощта на Борисов да овладеят нейната партия? Ако това е така и тя има такава информация, искам незабавно да посочи тези лица, тези фирми. Кои са тези фирми, кога са се срещали, къде са се срещали?“ – попита Ненков.

Според него отговорите на тези въпроси ще докажат, че това са поредните лъжи по адрес на ГЕРБ. Александър Ненков коментира още, че БСП искат да се харесат на всяка цена с искането си Валери Симеонов да се оттегли от поста зам.-председател. Според него социалистите правят тези неща в зависимост от това как върви денят.

„Има парламентарна практика. Валери Симеонов, когато беше вицепремиер, понесе нелека цена. Не съм му адвокат, няма да му бъда, но той напусна вицепремиерския пост. Оттам нататък той е част от управляващото мнозинство. Това е нормална парламентарна практика не в България, а навсякъде. Не мисля, че в момента трябва да се слиза на това ниво и да търсим някакъв опит за политически дивидент. Не искам да влизам в това какво е казал Жаблянов преди една година. Темата е затворена за нас“, отсече Ненков.

Той подчерта, че уважава мнението на майките от „Системата ни/ги убива“, които поискаха 118-те депутати, подкрепили Валери Симеонов да си подадат оставките, но и посочи, че има някакви парламентарни практики, които е хубаво да се спазват.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!