На снимката: Тома Биков

Днес станахме свидетели на едно политическо решение на БСП да превърнат престъпните намерения на Васил Божков в политически. Това каза на извънреден брифинг Тома Биков от ГЕРБ в отговор на заявката на БСП да създаде анкетна комисия, която да разследва изнесените от бизнесмена данни.

„През годините БСП е ставала съучастник на действията на организирани престъпни групи като Бобокови, Баневи, Арабаджиеви“, заяви Биков.

Биков обяви още, че в момента се състои  един сблъсък, в който участват държавата и един човек, който е обвинен в редица престъпления, но докато ГЕРБ са избрали да застанат на страната на държавата, то БСП е избрала да бъде на страната на Божков.

Нинова в желанието си да спечели за втори път лидерското място въвлича цялата партия БСП в сложна ситуация, от която цялата партия ще плати политическа цена, защото гражданите виждат и разбират кой действително се противопоставя на нерегламентирани отношения между сенчести и полукриминални бизнеси и политически дейци, каза още Биков.

От ГЕРБ обявиха, че в рамките на днешния ден главният прокурор е съобщил, че е завършен първият доклад за криминалния приватизационен преход с важни елементи от предприятия, които бяха продадени на абсолютно занижени цени.

„Нека БСП да каже защо например през 2008 и 2013 година са били опрощавани огромни загуби на групата „Лукойл“, което е довело до неплащане на данъци за периоди от 5 години напред. Само че ние не чуваме каква е ролята на тогавашния финансов министър и малко по-късно през 2013 г. премиер, защо Корнелия Нинова беше уволнена като заместник-министър на икономиката“, посочи депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

По думите на Ципов лидерът на БСП Корнелия Нинова дължи много отговори на обществеността.

От своя страна Тома Биков подчерта, че ГЕРБ не се страхува от предсрочни парламентарни избори и не смятат, че БСП има потенциала да употреби ГЕРБ в предконгресни битки.

Той коментира, че тежката идеологическа криза в левицата си проличава ярко с това, че единствената им тема е ПП ГЕРБ. Според Биков БСП е партия, изпразнена от съдържание и истински идеи.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!