Първият законопроект, който ГЕРБ ще внесат за разглеждане следващата седмица в парламента е за въвеждане на мажоритарна избирателна система. Това каза в Златоград председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той обясни, че управляващите ще предложат и гледане на Закона за концесиите, върху който има наложено президентско вето.

„Това е поет ангажимент още в края на 43 парламент, който ние сме обещавали през цялото време и на кампанията изцяло мажоритарна система! Не знам дали ще намери съответната парламентарна подкрепа, но ние сме длъжни да опитаме”, обясни Цветанов.

По думите му, Законът за концесиите е изключително важен.

„След като беше наложено ветото на президента и вече беше разпуснат 43-ият парламент, нямаше как да се изпълни конституционната разпоредба – да мине за повторно гледане в българския парламент и сега с новия парламент трябва да извървим цялата процедура”, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ. Според него, проблемът е, че ако законът не бъде внесен в парламента, България ще бъде санкционирана от Брюксел.

„Ангажиментът е да изпълним това, което са ни дали като мандат нашите избиратели, а това е да няма санкции срещу България”, обясни Цветан Цветанов.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук