Менда Стоянова
на снимката: Менда Стоянова

След като по-рано днес Цветан Цветанов – бивш председател на ПГ на ГЕРБ и настоящ председател на партията си „Републиканци за България” – остро разкритикува бившите си колеги, последва светкавичен отговор от Менда Стоянова. Цветанов заяви, че ГЕРБ е предала всички ценности. По думите му управляващите се готвят да използват целия държавен ресурс, за да манипулират изборите. Той обвини и доскорошните си колеги, че обслужват интересите на ДПС. Цветанов даде ясно да се разбере, че докато Борисов е ръководител на партията, „Републиканци за България” няма да се коалират с ГЕРБ.

Трябваше по-рано да напусне

„Ако Цветан Цветанов не е споделял ценностите на ГЕРБ, трябваше по-рано да напусне партията”, заяви пред журналисти народният представител от ГЕРБ Менда Стоянова.

Стоянов заяви, че познава Цветанов като балансиран в решенията човек и е много изненадана от неговите крайни позиции и крайно отношение към политиката на ГЕРБ, в която дълго време е участвал – от самото формиране допреди една година е бил зам.-председател на партията.

„Мисля, че ценностите, които са оформени в годините, би трябвало да са споделяни от него“, допълни тя и посочи, че не е чувала за намерения от страна на Цветанов да напусне партията“.

Цветанов днес обяви, че и без скандала „Апартаментгейт“ е щял да напусне ГЕРБ.

„Аз съм такъв човек, че разбирам по човешки нещата така – ако аз съм част от един проект, независимо какъв е той – политически, икономически или приятелски, и в един момент не съм съгласна с този проект, с хората, които участват в него – напускам проекта“, допълни Менда Стоянова.

ГЕРБ срещу Цветанов

В отговор на запитване от „Дневник” от пресцентъра на ГЕРБ коментираха изказването на Цветанов.

„Всяка дума от Цветанов подлагайте на съмнение. Този човек не напусна доброволно ГЕРБ, той управляваше еднолично и не даваше да се чуе чуждо мнение. За този човек важи поговорката: „Крадецът вика – дръжте крадеца“, коментира членът на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Тодор Тодоров, цитиран от партийния пресцентър в отговор на питане на „Дневник“.

От пресцентъра на ДПС казаха, че засега няма да коментират думите на Цветанов, че ГЕРБ обслужват техните интереси.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!