Огнян Герджиков
На снимката: Огнян Герджиков

Не мога да скрия своята благодарност и възхищение от Делян Пеевски, ако той е редил последния служебен кабинет, заяви иронично пред БНР бившият служебен премиер Огнян Герджиков по повод изказването на премиера, в което той запита риторично Христо Иванов защо не е протестирал, когато „Шиши“ /вероятно Делян Пеевски, според публикуваните разговори на Васил Божков/ е наридил служебния кабинет на президента Радев.

„Сега научавам, че г-н Пеевски е наредил служебния кабинет преди три години и моите поздрави към него, защото този кабинет произведе най-успешните избори от години, повиши приходите, защото имаше пресичане от контрабандни канали. Значи, той е направил чудесен и много успешен служебен кабинет. Затова не мога да крия своята благодарност и възхищение“ – заяви министър-председателят на въпросното временно правителство.

Герджиков подчерта, че Бойко Борисов след това е ползвал хора от служебното правителство за своя кабинет и тълкува този факт като свидетелство, че „подборът е бил добър“.

Запитан защо Борисов се притеснява служебен кабинет на Радев, който нарича фигурант, бившият служебен премиер отговори отново шеговито, че може би отново Делян Пеевски ще го реди, защото вече има опит и защото не е нужно да се прави нещо различно от това, което вече е работело добре.

Той изрази и своята позиция относно влизането на прокуратурата в президентството, което послужи като искрата, подпалила протестните действия:

„Може би показното влизане на прокуратурата в президентството не беше добър ход. Но това е моето лично мнение, не като на юрист.“

Герджиков е съгласен с предупреждението на премиера Борисов, че идват тежки месеци за България. Той подчерта, че е особено важно кой ще управлява през този период, който ще е особено труден в икономическо отношение.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук