Установени са полицейските служители, за които се води разследване за употреба на физическа сила по време на антиправителствените протести в столицата.

От СДВР информират, че до приключване на проверката, полицаите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред.

„Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР. Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията. Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала. До приключването ѝ същите няма да изпълняват задължения по обезпечаване на обществения ред“, съобщиха от МВР в четвъртък следобед.

Продължава активното събиране на доказателства за изясняване на фактическата обстановка, като в рамките на следващата седмица резултатите ще бъдат оповестени.

Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура по компетентност.

Тече проверка

В началото на седмицата директорът на СДВР Георги Хаджиев  обяви, че започва проверка, която ще трае един месец.

„При констатиране на дисциплинарни нарушения от страна на служителите, ще бъде поискана и потърсена дисциплинарна отговорност“, каза още Хаджиев.

Шокиращи кадри и разкрития

Кадрите как полицаи брутално бият младежи на протеста в петък възмутиха цялата държава.

Повече по темата вижте ТУК.

Майката на едно от пострадалите момчета пък заяви, че органите на реда са се гаврили с протестиращите.

Подробности прочетете ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!