Кадър от видео на очевидец, на който може би се вижда скупчване на полицаи, биещи човек - вероятно Мирчев

Студентът по право в Хага Евгени Марчев е бил пребит вчера от полицаи по време на протестите, съобщиха „Дневник“ и „Евроком“, пред които бащата на момчето, който носи същото име, е разказал случая.


Марчев опроверга съобщенията от МВР, че няма тежко пострадали протестиращи и е имало само двама души, прегледани в „Пирогов“.

„Синът ми учи право в Хага. Не е нападал полицията. Извлечен е и пребит. Закарали са го в Трето районно. Разбрахме, че е много зле. С много молби пуснаха жена ми, която е хирург. Тя се върна потресена – целия в белези и кръвонасядания. Настоявахме да бъде взет с линейка. Пратиха ни в СДВР. Там казаха да, добре. Върнахме се в Трето районно. Никаква линейка не пратиха. Едва тази сутрин го закараха в „Пирогов“. С тежко комоцио е. Жена ми е съсипана. Това е огромна травма и унижение“ – заяви в предаването „Евродиков“ Евгени Марчев – старши.

 

Според него синът му е бил жестоко пребит, без да е бил агресивен срещу полицаите, а и в момента е под арест в неврохирургията. Пазен е от полицаи и контактът с него е невъзможен, защото телефонът му е отнет.

От „Пирогов“ също излезе следното съобщение до медиите, което опроверга думите на началниците от МВР, че няма тежко пострадали протестиращи. Те обаче категорично опровергаха и слуховете в социалните медии, че има починал човек:

„След протестите снощи в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ са приети 2-ма мъже. Двама от тях 21 и 29 г са настанени в неврохирургията с комоцио (мозъчно сътресение). Те са без непосредствена опасност за живота. Други трима са преминали през спешния травматологичен кабинет. Техните рани и контузии са обработени и те не са приети в болницата. Няма нито един починал, както се твърди в социалните мрежи.“

Обвинение Евгени още не е получил, но му било казано устно, че ще го обвинят в хулиганство. Според адвоката му Николай Хаджигенов, обвинението в хулиганство е редовна практика на полицията.

Бащата на Евгени разказа, че синът му е бил изблъскан напред в тълпата пред Министерски съвет, оказал се на предната линия, откъдето бил извлечен от полицията и пребит. Коментари в медиите и социалните мрежи подчертават, че това е тактика на провокаторите – да избетата напред, на първа линия, невинни хора. Адвокат Хаджигенов е на мнение, че няма законово основание младежът да бъде арестуван, а изолацията му в болницата е, за да го държат настрана от медиите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук