Снимка: "Дойче веле"

Световен рекорд по чупене на кокосови орехи с голи ръце беше поставен в Хамбург. Рекордьорът е Мухамед Кахриманович, който успя за 60 секунди да счупи 130 кокосови ореха с дясната си ръка. Представителите на Института за рекорди на Германия, присъствали на събитието, потвърдиха новия рекорд и връчиха съответния сертификат на победителя, пише „Дойче веле“.

Става ясно, че Кахриманович е подобрил собствения си рекорд по скоростно чупене на кокосови орехи – 123 за 1 минута.

Новият рекорд е поставен в школата за бойни изкуства на спортиста в Хамбург, а събитието е проведено в съответствие с действащите в страната санитарни изисквания, посочва изданието.

Мухамед Кахриманович е на 61 години и е роден в Босна. За него се твърди, че обладава огромна сила и великолепна концентрация. Участва в различни демонстрации за чупене на предмети, докато в левия си юмрук държи сурово кокоше яйце, което остава здраво до края на представлението. Заради феноменалните си способности Кахриманович получава в Германия прякора „Ръката – чук“ (Hammerhand).

Други рекорди и необичайни постижения на Кахриманович са чупенето с ръка на 55 бейзболни бухалки за 1 минута, както и сплескването на 74 запечатани алуминиеви кутии за същото време.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!