Иван Гешев
На снимката: Иван Гешев

Специализираната прокуратура и КПКОНПИ разследват кмета на община Божурище, заместник-кмета и още един служител.

Те са продали четири имота на търг за 160 000 лева, а реалната им стойност е 8 млн. лв. Това обяви зам. главният прокурор Иван Гешев на брифинг пред местната администрация.

„Става въпрос за четири поземлени имота, които са частна общинска собственост. В предишен момент са били държавна собственост, но държавата ги е предоставила безвъзмездно на община Божурище. Логичното е да бъдат използвани в интерес на гражданите. В резултат на манипулирани търгове те са продадени на цена около 150-160 хил. лв.“, подчерта прокурор Гешев.

И добави:

 „Краде се много и се краде нагло, за това сме в това положение“.

Имотите са продадени на три дружества, едното свързано с бащата на кмета, и с висш магистрат, следовател в Националната следствена служба.

Все още няма привлечени обвиняеми, очаква се при достатъчно събрани доказателства лицата да бъдат задържани за 24 часа, като след това ще се прецени от прокуратурата дали да им бъдат повдигнати обвинения.

Гешев отбеляза, че по сигнала за нарушенията се работело в продължение на няколко месеца.

Според данните към момента имотите са продадени чрез манипулирани търгове.

Работи се по посока на престъпления по служба и документни престъпления, допълни зам. главният прокурор. Все още се разпитват свидетели и се водят претърсвания и изземвания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!