затвора
на снимката: главният прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров предлага на премиера Бойко Борисов да измени концесионния договор на „Юлен” АД.

Във Върховната касационна прокуратура е постъпил сигнал от Политическа партия „Зелените“, с твърдения за извършени закононарушения във връзка с изпълнението на договор за предоставяне на концесия на територията на Национален парк „Пирин“, на дружество „Юлен“ АД.

Освен това се твърди, че има незаконосъобразно разходване на пари от държавния бюджет за субсидиране на Българска федерация по ски.

Отправено е искане за извършване на проверка съобразно правомощията на прокуратурата.

Образувана е преписка по разпореждане на главния прокурор, а Върховната касационна прокуратура е започнала проверка.

След предприетите действия е установено, че се налага изпращане на предложение до Министерския съвет за предприемане на спешни действия за вземане на решение за изменение и допълнения на концесионния договор от 21.12.2001 г.

Цацаров иска от Министерския съвет да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор с „Юлен“ АД за предоставена концесия с предмет особено право на ползване върху част от територия, изключителна държавна собственост – част от територията на Национален парк „Пирин“, община Банско, „Ски зона с център Банско”.

В същото време, от преписката са отделени материали, касаещи разходване на средства от държавния бюджет по договори между Сдружение Българска федерация по ски и Министерство на младежта и спорта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!