Главният секретар на МВР Ивайло Иванов и главният прокурар Иван Гешев коментират арестите на ГКПП "Калотина"

Мащабна операция на „Вътрешна сигурност“ в МВР и прокуратурата се провежда от сутринта на ГКПП „Калотина“. Има много задържани митничари и служители на „Гранична полиция“. 30 души – цялата смяна митнически служители, както и служители на Гранична полиция, са задържани при мащабна акция. Акцията започна още сутринта, но служителите на МВР изчакаха пристигането на главния покурор Иван Гешев преди да дадат данни за ставащото. След като си осигури вниманието на медиите, главинят прокурор, заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов, дадоха подробности за акцията на място.

„Между задържаните е и началникът на митнически пункт „Калотина“. Провеждат се разследвания по дело под надзора на Специализираната прокуратура. Става дума за организирана престъпна група, занимавала се с корупционни действия. Става въпрос за доста мащабна организация, изключително мащабна организация. Прокуратурата работи на изключително високи оборти, всички го виждате“ – заяви главният прокурор Иван Гешев.

Главният секретар на МВР отбеляза отличното протичане на акцията и усъвършенстването на правоохранителните органи в този тип действия. Той изрази задоволство, че са успели да опазят всичко в тайна и реализацията е факт :

„Има задържани служители на ГКПП, мащабът е голям. След всяка операция ставаме все по-добри“ – каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

И в тази медийна изява главният прокурор не пропусна да отправи забележки към на председателя на ВКС Лозан Панов, този път във връзка с обвинения съдия Андон Миталов от Спецсъда, както и за това, че Панов не познава всичките няколко хиляди съдии в страната.

„Допълнително ще изразя мнение, че е много странно как председателят на ВКС (Лозан Панов – бел. ред.) може да се разграничи от своите съдии – освен смешно, това е и тъжно. Как това кореспондира с претендираните ценности на средите, към които гравитира г-н Панов, нека той да даде отговор, не е въпрос на Прокуратурата. Много тъжно е председателтя на ВКС да не познава по име съдиите в България – попитайте го защо, вероятно е защото е зает в международни прояви“ – прикани Гешев журналистите.

На ГКПП „Калотина“ временно е преустановено преминаването в двете посоки, съобщиха от „Гранична полиция“. Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!