протест

Годишнина от започването на миналогодишните летни протести срещу кабинета „Борисов 3” отбелязаха граждани днес пред фонтана на президентството.

Протестите започнаха на днешната дата точно преди една година, като макар да не доведоха до желаната оставка на кабинета на ГЕРБ и „Обединени патриоти”, а кабинетът довърши своя мандат, протестиращите отчетоха своя успех, защото, според тях, „политическата промяна в страната вече е започнала“.

Събралите се да отчетат годишнината се заканиха да излизат на демонстрация в центъра на София всеки четвъртък след изборите на 11 юли, за да напомнят на новите управляващи, които и да са те, че гражданското общество е будно.

Огънят, който запалихме на 9 юли миналата година, ние ще го поддържаме, както се поддържа Олимпийски огън. Така докато преценим, че България не се е изчистила от мутри, посочват протестиращите.

На площада, за да поздравят гражданите, бяха и двама министри от служебния кабинет – на вътрешните работи – Бойко Рашков, както и на културата – проф. Велислав Минеков, който беше и един от организаторите на миналогодишните протести.

Победихме, не оставка, а победа! Имаше смисъл, узряхме, бяха част от думите на проф. Минеков.

Да ви поздравя с вашия огромен успех. Промените, които необратимо настъпиха, са резултат на вашата воля, обърна се към гражданите Бойко Рашков.

Демонстрацията протича мирно и при засилено полицейско присъствие.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!