пожар

Голям пожар избухна в нефтохимически завод в южна Испания, близо до Гибралтар. Няма жертви и ранени, съобщиха местните власти.

Пожарът е обхванал химическия завод, управляван от компанията „Индорама“ в град Кадис.

Огромен стълб дим се издига от горящата площадка на нефтохимическия завод. Въпреки че причината за пожара не е известна, по първоначални данни той е започнал в склад за производство на пластмаси.

Огънят е обхванал и растителност близо до централата. Пожарникарите на мястото се опитват да потушат пламъците и да предотвратят разпространението на пожара в другите близки складове.

Местните власти предупредиха жителите на близките райони да останат по домовете си със затворени прозорци в случай, че се отделят токсични изпарения.

Кметът на Сан Роке Мигел Алкончел заяви, че качеството на въздуха непрекъснато се оценява и няма никакви признаци за изпускане на токсични вещества при пожара. Въпреки това той призова хората, живеещи в близките райони да останат на закрито, като затворят плътно вратите и прозорците си.

Близката магистрала не е затворена, а пътната полиция отклонява трафика. Издадено е и предупреждение шофьорите да избягват района, освен ако не е абсолютно необходимо.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук