Американският технологичен концерн Google  представи новата версия на своята операционна платформа  Android Wear – Android Wear 2.0.  Тя е вградена в „умни часовници”. Те са описани като ултрамодерни компютърни устройства, които ще ни освободят от постоянното разглеждане на нашите телефони.

Подобрената версия на Android wear осигурява много новости и сред тях са повече начини за персонализиране на дигиталните циферблати. Вече има възможност за добавяне на информация и действия от инсталираните приложения към екрана, което осигурява удобен начин за достъп до важни за потребителя детайли. Има и начин за лесно превключване на циферблата според нуждите – така в офиса и във фитнес залата ще се показва различна информация. Приложението Google Fit, което е инсталирано в повечето часовници, вече може да отчита изминато разстояние, изгорени калории и пулс при ходене, бягане и колоездене, а освен това може да регистрира повторенията при вдигане на тежести, лицеви опори, клякания и други.

Часовникът ще ни напомня за важни срещи, които сме записали в календара си. Устройствата  ще ни позволяват директно сваляне на приложения, като по този начин се елиминира нуждата от мобилен телефон. Часовникът може да се свързва към интернет, а от Google обявиха, че те разполагат и с виртуална клавиатура. Така можеш да получаваш съобщения, да проверяваш електронната си поща, да слушаш музика и дори да проведеш телефонен разговор благодарение на часовника на ръката ти. Любопитен факт е, че часовникът може да служи и като дебитна карта за различни плащания в магазини и ресторанти.

По-рано през годината Google потвърди, че Android Wear 2.0 ще поддържа Android Pay за Android или iOS. Модерните часовници са разработени съвместни с LG. Цената им варира от 249 до 349 щатски долара.  Към момента се поддържат само английски и немски език, но от „Google” обещават до няколко месеца да се пуснат и други езици.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!