ТикТок
TikTok звездата Файзал Сидики се извини на тези, които са се почувствали засегнати от видеото, Източник: Instagram

Google изтри милиони негативни отзиви за видео приложението TikTok от магазина си за приложения Google Play, след като рейтингът на приложението падна от 4,5 на 1,2 звезди само за една нощ, посочват от Би Би Си.

Платформата за споделяне на кратки видеа беше залята с рецензии от по една звезда, след като индийски инфлуенсър публикува видео, в което залива жена с киселина. Видеото обаче е само инсценировка.

Файзал Сидики в последствие се извини, а TikTok изтри всички копия на клипа.

Google обаче се намеси, след като установи, че много от хората са създали фалшиви профили, за да могат да засилят резултата от действията си.

Във видеоклипа Сидики заплашва жена, която е решила да го напусне.

Във видеото той хвърля течност в лицето на жената. Течността се оказва вода, а не киселина, но следващата сцена показа лицето на жената, покрито с грим, наподобяващ белезите и синините, които оставят след изгаряне с киселина.

„Въпросното поведение нарушава нашия регламент и ние премахнахме съдържанието, блокирахме акаунта и работим с правоприлагащите органи по случая.“, заяви говорител на TikTok.

След като TikTok даде обратна връзка за инцидента, Google премахна повече от 5 милиона от последните отзиви с по една звезда за приложението, но остави много други.

„Когато научаваме за злоупотреба със спам, ние преглеждаме и предприемаме коригиращи действия за премахване на неподходящи оценки и коментари“, заяви говорител на Google.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!