След като вчера лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов използва като повод запис от среща на парламентарната група на „Демократична България“, за да обяви, че партията му отива на избори и да взриви държавата за четвърти пореден път – в 45-тото, 46-тото и два пъти в 47-мото Народно събрание, от ДБ публикуваха пълния запис на срещата си.

„Това е пълният запис, който се превърна в пропаганден материал. Откъси извадени от контекста и негови редакции се използват, за да се ескалира още по-дълбока политическа криза“, пишат от ДБ.

„Призоваваме всяка дума в пълния запис от заседанието на парламентарната група на “Демократична България” да бъде чута, осмислена и всеки сам да реши“, призовава формацията.

Във видеото съпредседателят на ДБ Христо Иванов информира парламентарната група за развитието на преговорния процес. Изразява мнения и прави оценки за хода на преговорите. Нетипично за политиците, Иванов говори и в хипотеза – нещо, от което теорията на публичните комуникации казва, че политиците трябва да бягат. Това обаче е логично, тъй като срещата е неформална. Именно в хипотеза посочва като евентуална дата за предсрочни избори 16 октомври.

Разказва и за разговор с Тошко Йорданов от ИТН, в който Тошко заявил, че и ИТН искат да участват в бухалката, която ПП си правят – КПКОНПИ. „По Тошко Йорданов“, добавя Иванов, имайки предвид, че това е обичайната реторика на сценариста на Слави.

Иванов изразява и няколко притеснения от преговорния процес – казва например, че според него е било редно да се говори ако не за смяна на ръководството на парламентарната група на ИТН, то поне за смяна на хората в преговорния екип на партията. Казва още, че е редно да се обсъди хипотезата ИТН да нямат министри в евентуален кабинет.

Редно е да се отбележи, че такива неформални срещи са логични и обичайни за политическите партии и парламентарните групи. Има ли нещо „скандално“ в записа или става въпрос за съвсем регулярна среща, в която дори не се казва нещо, за което е трудно да се досетим, вижте във видеото:

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук