Google  разполага с доказателства, че платформите му са били използвани от руски агенти с цел намеса в президентските избори в САЩ през 2016 година, съобщава „Вашингтон поуст”.

Според информацията на изданието „Гугъл” е „разкрил, че руски агенти са изхарчили десетки хиляди долари за реклами, целящи дезинформация” и разпространяващи се по различните платформи на компанията като YouTube, Gmail и DoubleClick.

От компанията обещаха, че „ще разгледат по-задълбочено опитите за злоупотреба със системите им чрез сътрудничество с изследователи и други компании, като междувременно ще предоставят и съдействието си на течащите в момента разследвания”.

Припомняме, че миналата седмица и други водещи социални мрежи – „Фейсбук” и „Туитър” – обявиха, че са открили на платформите си съдържание, спонсорирано неправомерно от руснаците.

Комитета за разследване на Сената ще изслуша представители  и на трите компании.

По време на публичното изслушване, те ще представят наличните доказателства във връзка с твърденията, че Кремъл е манипулирал предизборната кампания на Тръмп, за да му помогне в спечелването на президентския пост.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук