Владислав Горанов
на снимката: министърът на финансите Владислав Горанов

„Някои от партиите се опитват да извлекат политически дивиденти от темата за субсидиите. Всеки път, когато внесем Закона за бюджета, колегите от левицата искат да обсъдим и субсидиите“. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов пред бТВ.

„Ако колегите от БСП смятат, че 1 лев е малко, да кажат колко им трябват. Аналогията за 1 лев е свързана с отговорите, които получихме от въпросния референдум. Какво лошо има ако хората смятат така, правителството да се съобрази с него. Няма нищо лошо да се доверим и на Слави, референдумът, макар и иницииран от него – в него Слави има само един глас, каза още финансовият министър.

Законът казва, че за всеки глас се дават по 11 лева, в следващи норми обаче се казва, че субсидии от общата маса се дават само на партиите, които имат над 1 процент или имат вкаран народен представител. Затова се получава едно преразпределение“, коментира той.

Горанов коментира искането за неговата оставка:

„Разговорът за оставката ми беше между мен и премиера, преценихме, че не се налага да подавам оставка. Колегите от БСП са чели закона по същия начин. Няма как един финансов министър да понесе цялата отговорност за нещо, което е от 2001 – 2002 година, да не говорим, че въпросът е по-скоро технически, отколкото политически“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!