Формула 1

Спортните власти в Шанхай препоръчаха преустановяването на всички спортни събития в града поради епидемията от коронавирус, което постави допълнително под въпрос провеждането на „Гран При“ на Китай във „Формула 1“.

Четвъртият кръг от сезона е насрочен за 19 април в Шанхай и възможността за провеждане на състезанието ще бъде обсъдена от шефовете на „Формула 1“ идната седмица, след като се появиха информации, че ще се присъедини към останалите отложени спортни събития. Спортната асоциация на Шанхай инструктира всички спортни звена да отменят всички спортни събития, докато заплахата не изчезне, и да „формулират план за предпазване от епидемия с цел избягване на вътрешни инфекции“.

„Организациите трябва да въведат всекидневен хигиенен режим и да подсилят здравното обучение, за да призоват работниците си да се пазят“, се добавя в изявлението.

Китай обяви, че има нови 65 смъртни случая във вторник – най-големият брой починали за един ден, като жертвите на новия вирус достигнаха общо 490. Повечето от тях са от централния китайски град Ухан, откъдето тръгна коронавирусът.

Епидемията вече повлия на няколко спортни събития в Китай. Сред тях бяха Световното първенство по лека атлетика на закрито в Нандзин от 13-15 март, което бе отложено за следващата година. От „Формула 1“ отмениха плановете си за състезание в Саня следващия месец. Квалификационни турнири за Токио в баскетбола, бадминтона и бокса също бяха отложени, променени или преместени, докато турнир по голф от Женската асоциация бе преместен за 2021.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!