Маказа

Попълнилите формуляр и получили код за влизане в Гърция през ГКПП „Маказа“ се пропускат без проблем през пункта и днес.

Гръцките власти обявиха, че влизането в страната им ще бъде възможно единствено през ГКПП „Кулата – Промахон“, но засега работи и пункта при „Маказа”.

Пропускат се всички които имат QR код. Дали ще бъде затворен пункта не е ясно. Министър Младен Маринов съобщи, че от гръцка страна са заявили, че пунктът ще бъде затворен още вчера по обяд, засега обаче това не е така.

Според гръцки медии причина за решението за затваряне е, че на Маказа няма техника за разчитане на QR. Но очевидно граничните власти са намерили решение на този проблем.

Местните хотелиери с писмо до премиера

Съюзът на хотелиерите от област Еврос протестира срещу решението за затваряне на пункта, тъй като граничните пунктове в района за туристи от балканските страни са най-прекия път за достъп до област Тракия, и ако останат затворени, се нарушава туристическия сезон. Те са изпратили писмо до Премиера Кирякос Мицотакис с искане граничния пункт „Маказа“ да остане отворен за свободно преминаване на туристи.

Гръцкото министерство на транспорта въведе и изискване за фиксиран брой на пътниците в една кола в зависимост от местата в автомобила. В до 7-местен автомобил могат да пътуват не повече от трима пътника и шофьора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук