Мураками инсталация

В утрешния 12-ти октомври инсталацията на Мураками „Silent Fall“ ще може да бъде видяна в Лондон. Посетителите ще се насладят на хармонично сливане на инженерство, химия и дизайн.

Инсталацията „Silent Fall“ („Тихо падане“) се позовава на „The Fall from Earthly Paradise“ („Падането от земния рай“) , алегория, която намира нов смисъл във време на нарастваща загриженост за предстоящ екологичен колапс. Тя въвежда публиката в привидно безкрайна гора, докосвайки сетивата им: зрение, обоняние, допир и слух.

А. А. Мураками

Футуристичният пейзаж придобива привидната си безкрайност с поставените от всички страни огледала. Посетителите ще имат възможност да се разходят сред своеобразни дървета, които произвеждат стотици мъгливи мехурчета.

Мураками инсталация

Това е и метафората за преходността на природата и съществуването ни. Когато балонът се спука, се освобождава ароматен дим. Може да се каже, че това е един вид библиотека от аромати, които събуждат усещането при разходка в гората.

Художниците Мураками са въвели смесмица между технологии и ефимерни материали. Ефирните състояния на материята се преживяват с всички сетива. Границите между технологии и природни сили се размиват, за да се създадат нови пейзажи и неестествени явления.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук