Нелегален пътник е паднал от колесника на самолет при заход за кацане на летище Хийтроу в Лондон. Мъжът е намерен мъртъв в градина на къща в предградие на британската столица.

Тялото на мъжа е намерено в южен Лондон в неделя следобед, съобщи полицията.

Свидетел от квартала разказа, че е чул някакъв звук и отишъл да погледне през прозореца на горния етаж. Тогава видял тялото на мъжа, което било „непокътнато“, защото било като „ледено блокче“, добави свидетелят.

Друг съсед разказа, че наблюдавал самолет, който се готвел да каца и видял как тялото на човека пада от него.

Полицията обяви, че машината, от която е паднал нелегалният пътник, е изпълнявала 9-часов полет от столицата на Кения – Найроби. Властите се опитват да идентифицират загиналия.

В отделението, в което са разположени колесниците на самолета, са намерени чанта, вода и храна. Ще бъде извършена аутопсия, но смъртта „не се третира като подозрителна“, допълни полицията.

Макар и рядко, подобни инциденти са се случвали и преди.

През септември 2012 година, 30-годишен мъж от Мозамбик, Жозе Матада, умира, след като пада от колесника на самолет, кацащ на Хийтроу от Ангола. Смята се, че той е оцелял при температура от -60 градуса по Целзий по време на 12-часовия полет.

През 2015 г. тялото на мъж пада в магазин в Ричмънд, югозападен Лондон, след като пътувал в ходовата част на самолет от Йоханесбург.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!