Манастир Петраки, Гърция
Манастир Петраки, Гърция/Снимка: Уикипедия

Монах в Гърция заля с киселина няколко гръцки митрополити и висши духовници, адвокати и полицай.

Инцидентът е станал в манастир в Атина, който е и седалището на Светия синод на Гърция, предаде БНР. Причината за нападението на монаха – църквата го отлъчи от клира поради съмнения за участие в разпространение на наркотици.

Седем митрополити, двама адвокати и един полицай са в болницата в тежко състояние, след като са били залети с киселина. Случаят се разиграва в свято място, както подчертават медиите – в манастира „Петраки“, където се помещава седалището на православната църква в Атина. Един от адвокатите, присъствал на църковния съд, разказа пред медиите, че извършителят е 37-годишен йеромонах. Той се явява пред църковния съд с обвинение, че е участвал в разпространение на наркотици. По този повод и съгласно канона църквата има право да го отстрани от клира.

В съдебния състав на църковния съд са присъствали само духовници, които йеромохът полива с киселина, внесена от него в съда. Заради това седем епископи са в болница в Атина с множество изгаряния. „Такава жестокост от монах не може дори да се коментира“, са изявленията на психолози в медиите. Извършителят е арестуван и се намира под охрана в полицията в Атина.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук