Възраждане

Със скандирания оставка и искане за съд и затвор, привърженици на ПП „Възраждане“ излязоха пред Съдебната палата в София. Те опънаха лента, с която се огражда местопрестъпление и поставиха плакати на оградата на съда. Това се случи, след като преди това те чакаха повече от три часа да бъдат приети от главния прокурор.

Първоначално мислеха да окупират палатата, но се отказаха от идеята си на този етап, защото не искат да възпрепятстват правораздаването. По думите на лидера на партията Костадин Костадинов обаче само от действията на Гешев зависи дали наистина няма да се стигне до окупация на Съдебната палата в следващите дни и подчерта, че без много усилия може да събере 1000 души.

„Главната причина да съм тук са некомпетентните действия на главния прокурор, искането му за заличаването на единствената родолюбива партия; това че името на главния прокурор е замесено в множество скандали, това че той не върши това, за което е избран, а обслужва олигархични интереси на мафията, която управлява държавата. Ние сме тук, защото искаме оставка и да живеем в правова държава, искаме да живеем нормален живот и стандратите и законите да важат еднакво за всички“, заяви Виктория Върбанова.

Тя поиска още главният прокурор или някой от заместниците му да слязат и да говорят с протестиращите, за да обсъдят кога Гешев ще подаде оставка и добавиха, че дори му носят написана оставката, която само трябва да разпише.

Протестиращите продължиха да събират и подписи за сигнал, който ще внесат срещу Гешев. До момента, той е разписан от над 100 души.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!