протест

Пред сградата на Народното събрание се провежда протест срещу ограничителните мерки  под надслов „Време е маските да паднат“. Той е организиран от партия „Възраждане“.

Участниците в акцията се обявиха срещу ограничителните мерки, задължителното носене на маски и деленето на хората на ваксинирани и неваксинирани.

„Нашите политици, които измислят най-различни простотии, които трябва да ни дадат обяснение. Ние не сме роби, не сме опитни зайчета или мишки. Аз съм свободен човек, който иска да живее свободно“, каза демонстрант.

„Не искам децата ми да носят маски в училище. Те не слагат в парламента, по цял ден ги наблюдавам, а искат да задължат моето дете и нас да ни задължават да слагаме маски. Не смятам да им спазвам мерките“, каза друг.

„На бой сме тръгнали за правата и за свободите си, и най-важното за правото си на нормален живот. Не искаме ограничения, не искаме принудителна ваксинация, не искаме държавата ни да бъде превръщана в концлагер с първа и втора категория хора“, настоя Костадин Костадинов, който е един от организаторите на протеста.

Костадинов, който има две деца заяви, че няма да пусне децата си на училище с маски. Той ще призове всички присъстващи на протеста да не спазват мерките и да бойкотират тази престъпна заповед. От думите му стана ясно, че дават три дни на властта да отменят заповедта, а ако това не се случи, ще има последващи действия.

Протестът ще прерасне в шествие, което ще мине през няколко основни институции.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!