Най-добрият ни тенисист Григор Димитров демонстрира самочувствие след неуспешната защита на титлата в Синсинати и преди Ю Ес Оупън, където преди година отпадна във втори кръг от 19-годишния руснак Андрей Рубльов. Българинът отпадна на осминафиналите в Синсинати срещу бъдещия шампион Новак Джокович, като допусна обрат, след като водеше с 6:2, 3:2 и сервираше.
„Не знам колко пъти ще трябва да играем, колко мача още ще трябва да имаме, за да го победя. Там съм, чувствам, че съм на същото ниво, но малките неща ми убягват. Не ме е страх да го кажа. Независимо дали е Рафа, Анди или Новак – знам, че аз също съм на това ниво. Сега просто трябва да постигна постоянство. С Джокович играхме осем-девет пъти, мачовете винаги са били оспорвани. Този в Куинс не беше добър, но сякаш в Синсинати показах добър тенис.
Знаех точно какво трябва да направя. На моменти успявах да го накарам да се озове точно там, където исках, но тогава той се успокои и започна да рискува повече, понеже знаеше, че това е единственият начин да ме победи.

Всичко беше на негова страна, ако трябва да съм честен. Опитът му в подобни трудни мачове също му даде предимство. Разбира се, уменията му в защита също са невероятни. Има някои малки неща, които трябва да бъдат на твоя страна, за да спечелиш. В последните ни двубои обаче това не се случва, за жалост. Следващият път ще знам какво работи и какво не, може да добавя нещо ново. Същото е като да строиш къща – полагаш тухла по тухла“, коментира Григор.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!